نام ارزیاب زاهد صالحان
تاریخ ارزیابی 20اسفند سال 1402

| مجیدو بارسا و تیم ملی دارآباد (جلد دوم شیرهای کابل) |

شناسنامه کتاب

نوع کتاب رمان, انگیزشی
نویسنده مجتبی شول افشارزاده
گروه سنی +12
انتشارات انتشارات هوپا
قطع کتاب رقعی
تعداد صفحات 222
شماره و سال آخرین چاپ 1401
موضوع کتاب خانواده, اخلاقی
بهره های تربیتی هویت دینی, ایمان, امید, کارگروهی, هویت ملی, مسئولیت پذیری, هویت خانوادگی, معرفی الگوی مثبت, اخلاقی
امتیاز کتاب 5

توضیحات اجمالی

شیرهای کابل،جلد دوم از مجموعه مجیدو بارسا و تیم ملی دارآباد است. داستان تلاش مجیدو بارسا و دوستانش، برای راه یابی به لیگ فوتبال کشوری است. آن‌ها با کمک و حمایت های بی بی نسا موفق به کسب قهرمانی در جام صلح افغانستان شده و نه تنها به لیگ کشوری راه پیدا می کنند بلکه با مربی تیم ملی فوتبال ایران نیز شام می‌خورند. مجتبی شول افشارزاده در این جلد ضمن روایت داستانی شیرین و در عین حال جذاب از روستای دارآباد در شهر سیرجان، مخاطب را با کشور افغانستان، مردم آن و وضعیت جنگ زده اش آشنا می‌سازد.

نکات مثبت و منفی

نویسنده با طرح داستانی از دل یک روستایی در سیرجان، و توجه به زمینه های فرهنگی و عناصر بومی بر هویت ملی تاکید داشته و سعی دارد بخشی از فرهنگ جمعی ما را زنده نگه دارد. در بخشی هایی از داستان نیز شاهد عدم مصاحبه بی‌بی نسا با رسانه های بیگانه ای مانند بی‌بی‌سی هستیم که حکایت از عرق ملی او نسبت به کشور خود دارد.نویسنده علاوه بر هویت ملی، در قسمت های از داستان به هویت دینی نیز توجه داشته است. مثلا پدر مجیدو بارسا بعد از موفقیت پسرش، دو رکعت نماز شکر می‌خواند و یا به امامزاده می‌رود.افشارزاده در روایت داستان به مسائل روز مانند عدم حضور بانوان در ورزشگاه، شبکه های اجتماعی و تاثیر آن‌ها در جامعه، مشکلات روستاها و مناطق محروم و… نیز توجه داشته و به نوعی میتوان کتاب او را داستانی با درون مایه اجتماعی تلقی کرد.اما نکته اصلی در این کتاب آشنایی مخاطب با کشور افغانستان و مردم آن است. نویسنده در سفر بچه ها به افغانستان از مهمان نوازی، آداب و رسوم، وضعیت جنگ زده، مشکلات مهاجران و… این کشور سخن گفته و با مهارت موجب تغییر نوع نگاه مخاطب به کشور افغانستان و مردم آن می‌شود. از نکات مثبت دیگر کتاب میتوان به تاکید بر تلاش و پشتکار و کار گروهی اشاره کرد. بچه های تیم ملی دارآباد با حمایت های بی‌دریغ بی‌بی نسا، در مقابل شکست ها ناامید نشده و سعی دارند با تلاش و کارگروهی و همکاری به قهرمانی برسند.

قوت ادبی

زبان داستان ساده و قابل فهم و دقیق است و ساختار درستی دارد. در مجموع با توجه به سوژه و محتوای خوب، از قوت ادبی بالایی برخوردار است. اگرچه برخی قسمت ها که با گویش خاص مردم سیرجان و افغانستان نگاشته شده ممکن است برای مخاطب خسته و کسل کننده باشد اما همین طنز موجود در زبان از این کسلی کاسته و ضمن آشنایی نوجوان با این گویش ها، خواندن را برای او شیرین می‌نماید.از ویژگی‌های مثبت کتاب میتوان به شخصیت پردازی قوی آن اشاره نمود. نویسنده با خلق شخصیت های ملموس و عینی علاوه بر همراه سازی مخاطب با داستان، تک تک شخصیت ها و وقایع و مکان ها را نیز در ذهن او ترسیم می‌نماید. گرچه ممکن است تعداد زیاد شخصیت ها در ابتدا برای مخاطب به دلیل گیج شدنش، کمی آزار دهنده باشد اما القاب بامزه و شیرینی که نویسنده برای هر شخصیت انتخاب نموده مانند کاظم پسته ای، مجید خرشوت و… علاوه بر ماندگارکردن آن‌ها در ذهن، بر شیرینی داستان نیز افزوده است.

ویژگی های ظاهری

صفحه آرایی، انتخاب فونت و طرح جلد کتاب به گونه ای است که توجه مخاطب را به سمت خود جلب کرده و باعث جذب آنها میشود.

مخاطب خاص

سبد خرید
فروشگاه
0 موارد محصول