مراسم رونمایی از کتاب پهلوان باشی(شناخت مفاخر) با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نماینده آموزش و پرورش و مدیر عامل مؤسسه فرهنگی منادی تربیت و جمعی از مسئولان، پیشکسوتان، قهرمانان و خانواده معظم و معزز شهداء در تاریخ سه شنبه 1403/07/24در سالن شهید شاهرخ ضرغام فدراسیون کشتی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی منادی تربیت ، کتاب پهلوان باشی روایتی از 40 چهره ماندگار کشتی ایران، به قلم محسن شاهرضایی، با همکاری فدراسیون کشتی و موسسه فرهنگی منادی تربیت وزارت آموزش و پرورش به نگارش درآمده است.
مراسم رونمایی از این کتاب بعد از ظهر (سه شنبه 24 مهرماه) با حضور دکتر سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، رییس فدارسیون کشتی جناب آقای دکتر علیرضا دبیر و نماینده وزارت آموزش و پرورش دکتر قمرزاده مدیرعامل مؤسسه منادی تربیت، دکتر محسن شاهرضایی نویسنده کتاب و مدیرعامل بنیاد نخبگان کشور ، حجت الاسلام احدی مدیرکل فرهنگی وزارت ورزش و جوانان، جمعی از پیشکسوتان و قهرمانان کشتی از جمله محمدابراهیم سیف پور، ابراهیم جوادی، منصور برزگر، علی اکبر حیدری، بهروز یاری، غلامرضا محمدی، عباس حاج کناری، حسن رنگرز، خانواده معظم و معزز شهیدان کشتی گیر ابراهیم هادی، مصطفی صدرزاده و اصغر امن زاده، جمعی از مسئولان فدراسیون کشتی و جمعی از نویسندگان، تصویرگران و دست اندرکاران چاپ کتاب برگزار شد.
دکتر رضا قمرزاده مدیرعامل موسسه فرهنگی منادی تربیت و نماینده وزیر آموزش و پرورش، گفت: بسیار خوشحالم که رویکرد ما عوض شده و به دنبال این هستیم که فرهنگ کشتی را بین جامعه نشر دهیم.
وی با اشاره به اینکه ورزش کشتی با آئین و فرهنگ ما عجین شده، گفت: دانش آموزان درس کتبی و شفاهی را می فهمند، اما کشتی گیر درسش عملی است و باید آموزه های پهلوانی را به نسل جدید انتقال دهیم.
همچنین رییس فدراسیون کشتی بیان کرد: ما در حال حاضر یک هزار و ۵۰۰ شهید کشتیگیر داریم و تاکنون ۱۷ کتاب از زندگی آنان گردآوری و منتشر شده است. همچنین ۵۰ مورد دیگر نیز در دست اقدام است. همزمان نیز چاپ زندگی قهرمان جهان و المپیک را در دستور کار داریم که تا کنون کتاب منصور برزگر روانه بازار شده است.
دکتر علیرضا دبیر با اشاره به رونمایی از کتاب قهرمانان کشتی گفت: این وظیفه ما است که کتاب بزرگان کشتی را بنویسیم و تدوین کتاب ۱۱۷ قهرمان جهان و المپیک را در دستور کار داریم. اکنون نیز اعلام کردم که کتاب امامعلی حبیبی اولین طلایی ایران در المپیک و عبدالله موحد از بزرگان کشتی ایران در دستور کار قرار بگیرد.
دکتر محسن شاهرضایی مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم بنیاد ملی نخبگان و نویسنده این کتاب اظهار داشت: کتاب اول ما با نام اهالی سریا 100 روایت از 100 علمی چهره علمی، فرهنگی و ادبی کشور بود. در جمع ما قهرمانانی هستند که دوران نوجوانانی و جوانی را با آن ها بودیم و قهرمانی آن ها موجب خوشحالی و شکست آن ها موجب ناراحتی ما بود. به همین منظور تصمیم گرفتیم که کتاب دوم را در مورد قهرمانان کشتی نگارش کنیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از امتیازات این کتاب این است که مستند و راست است، گفت: کشتی ما آزمایشگاه ادبیات ما می تواند باشد، وقتی شعر گر بر سر نفس خود امیری مردی را می شنوی، این یک ادبیات پهلوانی است و این خوراک فرهنگی برای نسل جدید است.