نام ارزیاب راضیه بابایی
تاریخ ارزیابی 2اردیبهشت سال 1403

| تکثیر تاسف انگیز پدربزرگ |

شناسنامه کتاب

نوع کتاب رمان, علمی-تخیلی
نویسنده نادر ابراهیمی
گروه سنی +15
انتشارات انتشارات روزبهان
قطع کتاب رقعی
تعداد صفحات 176
شماره و سال آخرین چاپ ششم-1402
موضوع کتاب اعتقادی, علمی, سیاسی, خانواده, اخلاقی
بهره های تربیتی هویت دینی, تفکر, هویت خانوادگی, عدالت خواهی, ظلم ستیزی, خیر خواهی, تفکر نقادانه, اخلاقی
امتیاز کتاب 5

توضیحات اجمالی

داستان تکثیر تاسف انگیز پدربزرگ از زبان جوانی به نام نادرروایت می‌شود. او به همراه برادرش بورخس و پدربزرگش زندگی می کند. دو برادر پدربزرگ را بسیار دوست دارند. او شخصیت خاصی دارد و به طبیعت علاقه مند است و زندگی‌اش را بر پایه‌ی اصولی که خاص خودش است اداره می کند. تا اینکه دچار درد کلیه می‌ شود و نادر و برادرش متوجه می‌شوند کلیه های پدر بزرگ مشکل پیدا کرده و کار نمی کند.آنها دو گزینه پیش رو داشتند ؛ یا اینکه اجازه دهند پدربزرگ چند ماه بعد با نقص در کلیه از دنیا برود یا اینکه به توصیه‌ی دکتر یهودی،یاکوب عمل کنند و یک کلیه مصنوعی که چند صد سال کار می کند برای او جایگزین کنند.در عرض چند سال اندام های دیگری نیز در بدن پدربزرگ از کار افتادند و با قطعات مصنوعی جایگزین شدند تا اینکه دیگر پدربزرگ تمام اندامهای انسانی اش را از دست داد و…

نکات مثبت و منفی

با وجود تفاوتهایی که این کتاب با دیگر آثار نادر ابراهیمی دارد، باز هم او به انسان می اندیشد و نگران تمدنی است که جهان را به مثابه‌ی یک دهکده ( بدون توجه به اقالیم و فرهنگ ها و باورهای مختلف) به پیش می راند. کسانی که مغز متفکر دنیا هستند دچار علم زدگی شده ‌اند و خود را از علوم وحیانی و ارتباط به عالم بالا بی نیاز میدانند. نویسنده به نقد تفکری می پردازد که بدون شناخت درست انسان و پیچیدگی های روح او به دستکاری جسمش می پردازند و انسان را تبدیل به موجودی محدود به جسم می کنند. و تمام نگاه ها را به عالم ماده معطوف می کنند و به این شکل تجاوزی آشکار نسبت به روح و روان آدمی رقم می زند. نویسنده توجه خواننده را به وجود خدا و مناسک دینی معطوف می کند و وجود آداب و رسوم ملی و دینی را لازمه‌ی حیات انسان می داند. او به روند دوری انسان از طبیعت و برساختهای خداوندی اعتراض دارد و آینده‌ی روشنی برای جهان بینی غربی نمی بیند.
یکی از مشخصات نثر نادر ، استفاده از دایره واژگانی گسترده و ساختار جمله‌ی آهنگین است . او برای شرح یک مطلب، بنا بر اهمیتی که برای آن مطلب قائل است، ممکن است شرحی طولانی بنویسد که این نوع نوشتار در حوصله نوجوان نمی گنجد. ولی محتوا و درونمایه‌ی آثار ابراهیمی چنان ارزشمند است که چنین مطلبی سبب رد اثر او نمی شود. همچنین در ابتدای کتاب در توضیح عادات پدربزرگ این توضیحات آمده است: (اگر کمی شراب کهنه‌ی طبی کنار سینی او می گذاشتیم می نوشید و صدایش هم در نمی‌آمد. دهانش را آب می کشید، زیر لب چیزهایی می گفت، وضو می گرفت و نمازش را می خواند.) این جملات ممکن است اگر توسط مخاطب ناآگاه خوانده شود ، آن را دلیلی برای پایه گذاری بدعتی خلاف شرع منظور کند که این نکته منفی است.

قوت ادبی

نثر داستان سالم و کم ایراد است و درونمایه‌ی اثر به خوبی به خواننده منتقل می‌شود. داستان زیاده گویی ندارد و شخصیت پدر بزرگ به خوبی پرداخت شده است. دیالوگ ها تاثیر گذار و کوبنده است. ژانر داستانی به خوبی پیاده شده است.

ویژگی های ظاهری

طرح جلد بسیار ساده و بی روح است و به هیچ وجه خواننده را به خرید کتاب ترغیب نمی کند و اگر مخاطب قصد خرید کتاب کند به واسطه‌ی نامِ نادر ابراهیمی به سمت آن می‌رود

مخاطب خاص

سبد خرید
فروشگاه
0 موارد محصول