نام ارزیاب سالاری
تاریخ ارزیابی

| ابن مشغله |

شناسنامه کتاب

نوع کتاب زندگی نامه
نویسنده نادر ابراهیمی
گروه سنی اولیاء و مربیان
انتشارات روزبهان
قطع کتاب رقعی
تعداد صفحات 112
شماره و سال آخرین چاپ چاپ هجدهم 1399
موضوع کتاب معرفی مفاخر, سبک زندگی, تاریخی, سیاسی
بهره های تربیتی امید, هویت ملی, قانون گرایی, عدالت خواهی, ظلم ستیزی, خیر خواهی, بلند همتی, اخلاقی
امتیاز کتاب 4

توضیحات اجمالی

کتاب ابن مشغله شرح حالی مختصری از فراز و فرودهای شغلی نادر ابراهیمی به قلم خود اوست. وی از اولین تجربه کسب درآمد خود در کودکی آغاز کرده و سپس به انواع و اقسام مشاغلی پرداخته که مدتی به آن مشغول بوده است. از تعمیرکاری و نقاشی و خطاطی تا کار در چاپخانه و بانک و تلویزیون. او با آدم‌ها و شرایطی مواجه شده است که به نحوی پند آموز و خواندنی هستند. در خلال شرح این احوال، کنایه‌هایی به فساد، روش‌های غیر اخلاقی افراد در کسب و کار و روشنفکران زده است که اثر را برای مخاطب امروز نیز خواندنی می‌کند.

نکات مثبت و منفی

پیام کلی کتاب تشویق به امیدواری و پشت کار است. اینکه به رغم شرایط دشوار جامعه و کمبود امکانات باید سخت کوش بود. عشق نویسنده به وطن و احساس مسئولیت او در قبال اصلاح جامعه و مردم، ستودنی است. او اعتقاد دارد باید در ایران ماند و به خاطر آن جنگید و نمی‌توان نسبت به مشکلات آن بی‌تفاوت ماند و چمدان خویش را بست و مهاجرت کرد. نمی‌توان به دردها و غصه‌های مردم هم وطن بی‌تفاوت ماند. نویسنده شرح می دهد نمی‌شود برای هر بیگانه و دشمنی دم تکان داد. نویسنده معتقد است سبک زندگیِ در حال و فقط خوش بودن مناسب نیست و عاقبت نیکویی ندارد. از دیگر نکات مثبت کتاب مذمت گویی از فساد، رانت و دزدی در مشاغل است. نادر ابراهیمی از تحمل سختی برای حفظ شرافت و آرمان می‌گوید، از نقش مهم زن و همسر در حمایت و حفظ استقامت مرد می‌گوید، به اهمیت کار کردن به خاطر نفس کار و خدمت به مردم اشاره می‌کند و کار کردن برای ترقی و صعود به پله بالاتر را تقبیح می‌کند.
ممکن است از محتوای کتاب اینگونه برداشت شود که تغییر ندادن شغل، تن دادن به رانت و فساد و مشکلاتی است که پیش می‌آید. گویی همیشه و در هر حال سیال بودن و جابه‌جایی در کار، فعل خوبی است. در حالی که همیشه و برای همه کس این گونه نیست. از دیگر نکات منفی کتاب الفاظ و عباراتی است که برای مخاطب نوجوان نامناسب است.

قوت ادبی

قلم نادر ابراهیمی سبک خاصی دارد که گاهی ممکن است خسته کننده و شعاری به نظر آید. اما لحن شیرین و طعنه آمیز کتاب، خواندن آن را راحت می‌کند. همچنین پرداختن به وقایع و خلقیات در خلال اثر، برای برخی جذاب و برای عده‌ای پرش ذهنی ایجاد می‌کند.

ویژگی های ظاهری

طرح جلد یک جفت کفش کهنه پسرانه است که با نام کتاب و سرگذشت نویسنده همخوانی دارد و همان محتوا را به ذهن متبادر می‌کند. عنوان کتاب نیز با خط نستعلیق نگاشته شده که این نیز با اولین تجارب کاری نویسنده، یعنی خوشنویسی و تابلو نویسی به خط خوش، سنخیت دارد.

مخاطب خاص

سبد خرید
فروشگاه
0 موارد محصول